Амбасадорката на Шведска во посета на ЈНУ Хидробиолошки завод, Охрид

Објавено: Петок, 29 Март 2024

На наша огромна чест и задоволство, Амбасадорката на Шведска во РСМ, нејзината екселенција г-ѓа Ami Larsson Jain, на 25.03.2024 год. го посети Хидробиолошки завод, во рамките на Мрежата за искуствено учење. Во нејзина придружба беше и г-ѓа Патриција ДиЏовани претставник на УНИЦЕФ.

viber image 2024 03 29 12 26 47 093

Наши гости беа и сите партнерски организации од Мрежата: Ботаничка градина, SZTK Narodna Tehnika Skopje, Едукативен центар за зачувување на природата, National Park Galicica, Биохак лабораторија, Македонско еколошко друштво како и Stuart Kohlhagen експерт за природа и искуствено учење од Австралија и претставници од Resource Environmental Center - REC North Macedonia

И ги претставивме на Амбасадорката активностите кои Институтот ги презема во рамките на МИУ www.mui.mk

Дискутиравме за тоа како ние ги продлабочуваме знаењата за природата, но и љубовта кон неа и каква е нашата улога во будење на свеста за заштита на природата од најмали нозе.

Шведската амбасада Embassy of Sweden in Skopje ја вреднува работата на сите партнери во мрежата, што се покажа и со опремата која беше донирана во изминатиот период.

Благодарност до UNICEF MK за оваа можност

 viber image 2024 03 29 12 26 47 157

 viber image 2024 03 29 12 26 47 352

viber image 2024 03 29 12 26 47 412

viber image 2024 03 29 12 26 47 480

viber image 2024 03 29 12 26 47 596

viber image 2024 03 29 12 26 47 658